Συστατικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 10 γρ. τζίντζερ
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. μέλι
- 500 γρ. μακαρόνια, Νο5
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό
- πιπέρι
- 20 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τη πιπεριά τσίλι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στη χύτρα και βάζουμε τα λαχανικά, θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το μέλι και το κοτόπουλο.
- Σε ένα τουλουπάνι βάζουμε το δεντρολίβανο, τις δάφνες, το μπαχάρι, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες, το κλείνουμε καλά με έναν σπάγκο και το βάζουμε στη χύτρα.
- Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη. Το πουγκί το πετάμε.
- Αφήνουμε τη χύτρα με τη σάλτσα στη φωτιά. Βάζουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, πιπέρι, το κεφαλοτύρι τριμμένο και το ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ