Συστατικά
- 8 κοπανάκια
- 800 γρ. ξινόγαλο
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. δημητριακά, τριμμένα
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα κοπανάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ξινόγαλο, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστούν. Ιδανικά πρέπει η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, το κορν φλάουρ, τα δημητριακά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε μέσα στην ξερή μαρινάδα τα κοπανάκια και περνάμε άλλη μια φορά από το ξινόγαλο και τη μαρινάδα.
- Τηγανίζουμε για 15-20 για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
=======================================================
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
=======================================================