ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. |
2 | Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 7-10 λεπτά. |
3 | Σβήνουμε με την μπύρα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα με μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. |
4 | Αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
5 | Σε ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να έχουμε χοντροκομμένα κομμάτια. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
6 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
7 | Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο, στρώνουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος της πατάτας και από πάνω απλώνουμε τον κιμά κοτόπουλου με τη σάλτσα. |
8 | Στη συνέχεια , ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα πατάτας, το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. |
9 | Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, ενώ 10 λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ξεροψηθεί από πάνω. |
10 | Όταν ψηθεί, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια. |