Συστατικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. κάρι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. garam masala
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. τζίντζερ
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοπανάκια
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- κόλιανδρο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κύμινο, το κάρι, το μπούκοβο, το garam masala, το ξύσμα λεμονιού, το τζίντζερ τριμμένο, τα σκόρδα τριμμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι τα μπούτια σε 2-3 σημεία. Προσθέτουμε αλάτι, τα βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το κάρι, το κύμινο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με δυόσμο, κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.
=======================================================
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
=======================================================