Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 καρότο, σε μικρά καρέ 5 χιλ.
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 10 κρεμμύδια, φρέσκα, για στιφάδο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 250 γρ. κρασί κόκκινο
- 500 γρ. ζωμό, λαχανικών
- ταλιατέλες, για σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε πασπαλίσει με το αλεύρι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αυτό θα το πετύχουμε αν δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλη μια κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε αυτό το καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια να τα σοτάρουμε και αυτά.
- Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό.
- Τέλος προσθέτουμε και τον πελτέ και τον σοτάρουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και με μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλα τα νόστιμα κομματάκια που παραμένουν κολλημένα στον πάτο.
- Βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό.
- Βάζουμε το ζωμό και τα μανιτάρια μαζί με όλα τα ζουμιά που έχουν βγάλει και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή την βράζουμε λίγο ακόμα ώστε να συμπυκνωθεί όσο θέλουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και συνοδεύουμε με τα ζυμαρικά ή το ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ