Συστατικά
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κονσέρβα
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. δυόσμο
- 1/4 κ.γ. βασιλικό
- 1/4 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα βάζουμε σε ένα ταψί, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
- Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα μανιτάρια.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης.
- Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μοτσαρέλα, την πιπεριά και τις ελιές.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το μπούκοβο (προαιρετικά) και τη γραβιέρα.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ