Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 600 γρ. μπακαλιάρο, (4 φιλέτα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, τα ντοματίνια στη
- μέση, και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με την κάππαρη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ