Συστατικά
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα, φλάσκα
- 5 μανιτάρια champignon
- 1 πιπεριά κόκκινη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. χαλούμι
- σαλάτα mix, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος Μαριστέλλα Πρωτόπαπα για αυτή τη συνταγή!
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια). Αλατοπιπερώνουμε.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
- Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
- Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω φέτες χαλούμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ