Συστατικά
- 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 130 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το φτερό για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αβγό και χτυπάμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να δέσει το μείγμα.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με πλάστη ή ανάμεσα από 2 λαδόκολλες μέχρι να έχει η ζύμη μας πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε με ένα κουπ πατ 6 εκ. τη ζύμη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη. Στα μισά κομμάτια κάνουμε μια τρύπα στη μέση με ένα κουπ πατ 2 εκ. Στο τέλος θα έχουμε 24 κομμάτια σαν δίσκο και 24 σε σχήμα δαχτυλιδιού.
- Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 13-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη στα δαχτυλίδια και αφήνουμε στην άκρη.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα κομμάτια, καλύπτουμε με τα δαχτυλίδια και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ