Συστατικά
- 2 πατάτες
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε έναν σταυρό στο κέντρο τους.
- Μοιράζουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο μπέικον, το τριμμένο τσένταρ και βάζουμε πάλι τις πατάτες στον φούρνο, για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ