spot_img
14.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • 20 γρ.  μέλι
  • 600 γρ.  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 3 αυγά
  • 60 γρ. κούπα καρύδια κομμένα
  • 600 γρ τυρί τύπου Δομοκού
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Χωριάτικο Φύλλο:

  • 1+ ½ κούπα νερό
  • 2 κτσ νισεστέ η κορν φλάουρ
  • 2 κτσ ξύδι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • Εκτέλεση

    ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
    1. Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
    2. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου.
    3. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα, περίπου στο μέγεθος ενός στρογγυλού πιάτου. Αλείφουμε λίγο λάδι στην πάνω πλευρά και βάζουμε μια δεύτερη ζύμη από πάνω σαν να φτιάχνουμε ένα σάντουιτς με λάδι στο ενδιάμεσο. Θα φτιάξουμε τέσσερα τέτοια “σάντουιτς”.
    4. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα τέσσερα ενωμένα φύλλα, στο μέγεθος του ταψιού μας.
    5. Σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι, βάζουμε δύο από τα φύλλα για βάση της πίτας και δύο από πάνω από την γέμιση μας.650-750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
    1. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία . Βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμότητα και αφήνουμε για 15’-20’ να καραμελώσουν.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
    3. Σε βαθιά κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το πράσο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει (3’-4’). Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε τα αυγά, τα καρύδια και το τυρί. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την πίτα.
    4. Ψήνουμε στον φούρνο για 40’.
    5. Περιμένουμε για 5’, πριν κόψουμε και σερβίρουμε την πίτα.

 

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

Αυτή την εβδομάδα

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

RPN.GR