Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο Κούρου
- 1,5 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 15 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
- 1/3 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 2-3 παξιμάδια χαρουπιού (τριμμένα)
- 300 γρ τριμμένη φέτα
- 2 αυγά
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Μεταφέρουμε τις κολοκύθες με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι κολοκύθα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την ψίχα της κολοκύθας και μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο Σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
- Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την φέτα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το τριμμένο παξιμάδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις έχουμε σιγουρευτεί ότι γεύση είναι εντάξει προσθέτουμε και ομογενοποιούμε τα αυγά.
- Χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό μικρό μπολ (διαμέτρου 10-15 εκ) κόβουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και στη συνέχεια τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Με ένα πιρούνι πιέζουμε την πλευρά τη ζύμη που έχει διπλώσει και πιέζουμε έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχει κλείσει καλά και ότι η ζύμη δεν θα βγει κατά το ψήσιμο. Αναβάλουμε τη διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
- Αλείφουμε την ζύμη με κρόκο αυγού (τον οποίο έχουμε διαλύσει με μία κουταλιά της σούπας νερό) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
- Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ