Συστατικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ρίγανη
160 γρ. τόνο, σε νερό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σησαμέλαιο
40 γρ. σουσάμι
100 γρ. ντοματίνια
1 αγγούρι
1 αβοκάντο
Για το σερβίρισμα
κόλιανδρο
σουσάμι
λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά.
Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. ρίγανη, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε για να πολτοποιηθούν.
Αφαιρούμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό μείγμα μυρωδικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τον τόνο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να γίνει τραγανός.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λευκό και το μαύρο σουσάμι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι σε φέτες, και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα μυρωδικών.
Μεταφέρουμε το ρύζι σε πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε φέτες και τον τόνο.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο, σουσάμι και λάιμ.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ