Συστατικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβγό
- 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. φέτα
- 650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 50 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα πράσα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 15-20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το mix τυριών, το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τα λαχανικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού και το ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με ένα πλάστη ώστε να εξέχει λίγο περιμετρικά από το ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη κουρού σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25χ35 εκ.
- Βάζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
- Κόβουμε το δεύτερο φύλλο κουρού σε 18 λωρίδες και απλώνουμε χιαστί πάνω στη γέμιση. Βάζουμε λωρίδες και περιμετρικά για να φτιάξουμε τον κόθρο.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ