- Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε μια επιφάνεια κοπής και βάζουμε εσωτερικά δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το ψάρι στο ειδικό καλάθι της χύτρας.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο, τον γλυκάνισο, το σέλινο, τον χυμό λεμονιού, το νερό, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το τρίποδο, ακουμπάμε πάνω στο καλάθι με το ψάρι και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και αφαιρούμε το καλάθι με το τρίποδο. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελούδινη υφή.
- Σερβίρουμε τη σούπα και το ψάρι με ελαιόλαδο, πιπέρι, δεντρολίβανο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ