Συστατικά
Για την πανσέτα
- 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
- 3 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. μείγμα 5 spices
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- αλάτι
Για το γλάσο
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 3-4 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. ψωμί, με προζύμι, σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 150 γρ. σαλάτα coleslaw
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πανσέτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα σκόρδα τριμμένα, το μείγμα μπαχαρικών, το μπούκοβο, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.
- Ιδανικά μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, για 3 ώρες.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ ώρες.
Για το γλάσο
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά για να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα ώστε να μείνει πάνω στην πανσέτα.
- Αφαιρούμε την πανσέτα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνειά της με ένα πινέλο.
- Ψήνουμε επιπλέον για 20-30 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας.
- Απλώνουμε τη μουστάρδα στις δύο φέτες και μοιράζουμε την coleslaw.
- Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες και μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού.
- Καλύπτουμε με τις φέτες ψωμιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ