Συστατικά
Για το σιρόπι
- 900 ml νερό
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
Για τη σοκολατόπιτα
- 8 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml σπορέλαιο
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κακάο
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γκανάς
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. κουβερτούρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά (ρίχνοντας τα στερεά υλικά στα υγρά) και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά .
- Οταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι οτί είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ωστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
- Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά σιγά.
- Αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να σιροπιαστεί.
Για τη γκανάς
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς.
- Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε τη γκανάς και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ