- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρούμε το δέρμα από τον σολομό και τον κόβουμε σε 6 κομμάτια.
- Απλώνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Βάζουμε στο τηγάνι από την αντίθετη πλευρά του δέρματος. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό για να χάσουν το περιττό λάδι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού στην επιφάνεια εργασίας μας.
- Απλώνουμε λίγο αλεύρι στη μισή επιφάνεια στης ζύμης και περνάμε με το ειδικό εργαλείο για ζύμες για να κάνουμε το επιθυμητό σχήμα (πλέγμα).
- Κόβουμε το υπόλοιπο φύλλο σε 4 κομμάτια και τοποθετούμε πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης από ένα κομμάτι σολομού. Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε με τη ζύμη κουρού για να καλύψουμε τον σολομό και τη γέμιση. Στολίζουμε με το πλέγμα της ζύμης και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια του σολομού.
- Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με το σπανάκι, ελαιόλαδο, λεμόνι και πιπέρι.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ