Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 30 γρ. τζίντζερ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 40 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον τόνο
- 800 γρ. τόνο, σε φιλέτα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. νερό
- 150 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 150 γρ. φακές, φρέσκες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Σε ένα μπολ τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, την κρέμα βαλσάμικο με ρόδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τον τόνο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο μπολ με τη μαρινάδα. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον τόνο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στο μπολ με τη μαρινάδα βάζουμε το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις ψηθεί ο τόνος βάζουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε τον τόνο με τη μισή σάλτσα και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ξανά στη φωτιά το τηγάνι με την άλλη μισή σάλτσα και προσθέτουμε το σπανάκι, τις φακές, αλάτι, πιπέρι, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και κόβουμε τον τόνο ταλιάτα.
- Σερβίρουμε με το ελαιόλαδο, κρέμα ρόδι και θυμάρι.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ