Συστατικά
Για τη βάση
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ανανά, σε κονσέρβα με σιρόπι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- σαντιγί
- φιστίκια Αιγίνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την άχνη, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσει το μείγμα και γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Απλώνουμε σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και φροντίζουμε να κάνουμε και περιμετρικά ένα γείσο.
- Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και απλώνουμε μεμβράνη. Βάζουμε όσπρια για βάρος, τα καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε επιπλέον 20 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο C στον αέρα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τον ανανά, το αβγό, τη βανίλια, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το μπέικιν, το τυρί κρέμα, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν ρευστή κρέμα.
- Απλώνουμε στη βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί και φιστίκια Αιγίνης.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ