Συστατικά
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.γ. σκόρδο
- 3 κ.γ. κύμινο
- 3 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 3 κ.γ. ρίγανη
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- αλάτι
- πιπέρι
- 900 γρ. κουνουπίδι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. λάχανο, κόκκινο
- 1-2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 ντομάτα
- 50 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- αλάτι
- 5-6 αραβικές πίτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- Σε ένα ταψί με σχάρα απλώνουμε αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κουνουπίδι.
- Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια από το κουνουπίδι και το τυλίγουμε πολύ καλά.
- Ψήνουμε σκεπασμένο για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά.
- Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να σπάσει το λάχανο και να μαριναριστεί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε μικρά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
- Κόβουμε στη μέση μια αραβική πίτα και γεμίζουμε με λίγο λάχανο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, μουστάρδα και τυλίγουμε.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις αραβικές πίτες και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ