Υλικά
Για το σολομό
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (σε φέτες)
- 1-4 σκελίδα σκόρδο (σε φέτες)
- 120 γρ. λιαστή τομάτα (κομμένη σε φέτες)
- 50 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
- 400 γρ. κρέμα γάλατος 3% ή 10% λιπαρά
- 3 κούπες σπανάκι baby
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
- καβουρδισμένο λευκό αμύγδαλο
- βρασμένο άγριο ρύζι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το σολομό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θωρακίζουμε αρχικά από την πλευρά της πέτσας για περίπου 2’-3’ και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2’.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, και μόλις εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το σπανάκι , Το ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά, επαναφέρουμε το σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγο – μαγειρεύουμε για 5’-6’ μέχρι ο σολομός να έρθει στο επιθυμητό βαθμό μαγειρέματος.
- Σερβίρουμε το φιλέτο σολομού πάνω από το βρασμένο άγριο ρύζι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ