Συστατικά
Για τα cupcakes
- 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη βουτυρόκρεμα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 12 χωνάκια παγωτού
- 80 γρ. τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή
- 80 γρ. βρώσιμα κονφετί
- ζαχαρωτά, για τα μάτια
- ζαχαρωτά, για τις μύτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό για να βάλουμε το επόμενο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες. Ιδανικά για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε βάζουμε ειδικά χαρτάκια για muffins σε κάθε θήκη.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το γάλα και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην εξωτερική πλευρά από τα χωνάκια παγωτού.
- Ρολάρουμε σε ταψάκια που έχουμε βάλει τα χρωματιστά ζαχαρωτά και τα confetti για να κολλήσουν πάνω στα χωνάκια.
- Μεταφέρουμε όρθια τα χωνάκια σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
- Μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω από κάθε cupcake και στολίζουμε με τα ματάκια και τις μύτες. Βάζουμε τα χωνάκια σαν καπέλο και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ