Συστατικά
Για την μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. μπέικον
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για τη σύνθεση
- 4 κρεμμύδια, μεγάλα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αβγά
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- σάλτσα BBQ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μπεσαμέλ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλες ροδέλες και τις χωρίζουμε μεταξύ τους. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί και γεμίζουμε εσωτερικά με τη μπεσαμέλ αφήνοντας κανό στο κέντρο τους.
- Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο μπολ τα αβγά και σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
- Μεταφέρουμε μια ροδέλα διαδοχικά στο αλεύρι, τα αβγά, τη φρυγανιά, ξανά στο αβγό και στη φρυγανιά και βάζουμε στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ροδέλες.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με θυμάρι και σάλτσα bbq.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ